Unlock IOS 4.2.1 untuk iPhone 3g/3gs

December 14, 2010

Hello guys,

sorry sebab lame x post, biaser laa bz skit. Ok back to business, post yang lalu aku dah citer camner nak jailbreak ios 4.2.1, skang aku nak tunjuk camne nak unlock plak. Macam biase process unlock ni dilakukan dengan mengunakan redsn0w 0.9.6b5. Malas nak citer panjang jom kiter try, test, tengok.

*Pringatan :
-Unlock ni hanye untuk iphone 3g ngan 3gs jerr
-Kalo sesape yang x de sangkut ngan sim lock, dinasihatkan x yah buat.
-Process unlock kali ni berbeza dari yang lepas sebab baseband iphone anda akan di tukarkan ke baseband ipad
-risiko nyer anda hilang waranty dan x bley downgrade ke baseband asal.

Langkah 1:
Download ios 4.2.1 kat sini.


langkah 2:
Bukak redsn0w 0.9.6b5 dan browse ke ios 4.2.1 dan klik next
(untuk pengguna vista dan windows 7, sila gunakan windows xp compatibility mode)

download redsn0w 0.9.6b5(windows)
download redsn0w 0.9.6b5(mac)



Langkah 3
Korang tick cydia ngan ipad baseband untuk unlock(kalo ade pop up pape korang klik yes je)



Langkah 4
Sebelum korang masuk ke DFU mode, pastikan plugin usb cable ke iphone dan turn off kan nyer.


Langkah 5
Untuk masuk ke DFU mode korang follow gamba kat bawah ni




Langkah 7
Setelah selesai tekan finish kemudian semua process akan dilakukan di dalam iphone secara automatik .
*pastikan usb cable sentiasa plug in pada iphone sepanjang process ni dilakukan


untuk kepastian yang bende ni dah berjaya tap pada setting-->general-->about--->modem firmware. Kalo korang nyer modem firmware 06.15.00 makne nyer anda telah berjaya unlock tahniah.

selamat mencuba.

1 komen:

Blogger said...

There is a chance you're qualified to get a free Apple iPhone 7.

Followers

Borak

Popular Posts