Dapatkan IOS 4.2 sekarang

November 23, 2010


Ape lagi tunggu ios 4.2.1 telah pun di keluarkan. Seperti yang aku post kan sebelum ni, pasal ios 4.2. korang dah bley mule explore dan merasai sendiri function2 baru yang telah disediakan oleh pihak apple seperti AirPlay, AirPrint, Text tone, restriction dan baynyak lagi.

Dier ader dua kaedah untuk update ios 4.2.1:
*peringatan: proses update ke ios 4.2 hanya bley dilakukan pada iTune versi 10.1 sahaje. Kalo x udate lg korang bley download kat link bawah ni:

iTunes
korang bley plugin cable usb ke iphone dan bukak itune dan click update pastu iTunes aku selesaikan ke semuanya.



Manually

korang bley direct download ios ni pada link berikut:

iPhone 3g
iPhone 3gs
iPhone 4


Lepas ni aku akan bagi tau macam mane nak jailbreak untuk ios 4.2.1 ni dan langkah-langkahnyer skali. Ok selamat mencuba

*peringatan: kalo korang download gune internet explorer atau gune Internet download manger(idm) korang akan dapati extension file korang jadi .rar, sepatut nyer .ipsw. Untuk menyelesaikan masalah ni, korang download dulu sampai habis. Kemudian baru tukar file extension tersebut secara manual dari ".rar" ke ".ipsw". Setel


1 komen:

Blogger said...

There is a chance you're eligible for a complimentary Apple iPhone 7.

Followers

Borak

Popular Posts