iPhone

November 16, 2010

Hello, aku rase korang mesti penah dengar name device ni kan?
So sesiape yang ader pengalaman yang menarik mengenai iphone leh share ngan ktorg kat sini.
First, aku x nak cite pasal ape tu iphone, aku nak share pe yang korang kene tau sebelum beli ngan selepas beli device ni?

Sebelum Beli:
1)Tahu jenis iphone pe yang korang nak beli:

iphone 2g










iphone 3g











iphone 3gs











iphone 4













2)Pastu pilih syarikat telco yang korang rase ngam korang

  • maxis
  • digi

*hati2 ngan sim lock

Selepas beli:

1)Check barang yang korang patut dapat:

ear phone










charger + cable











sim remover






manuals









2) register Apple ID penting untuk sync apps kat itune nanti










3) Part paling best. Korang kene decide nak Jailbreak atau x, kalo tkt waranty hancuss jgn jail break












Ape tu Jailbreak? Aper tu unlock? nanti aku post khas utk part tu plak.

1 komen:

Blogger said...

You might be qualified to get a Apple iPhone 7.

Followers

Borak

Popular Posts